Zie Overschie deelnemers

Museum Oud Overschie

Aan de Overschiese Dorpsstraat was ooit een klein snoepwinkeltje gevestigd met de naam ‘Hoop doet leven’. Dit was in januari 1988 de naamgever van het Museum Oud Overschie. De museumstichting zelf werd al in 1973 opgericht als vereniging Oud Overschie. Zij hield zich bezig met het organiseren van verschillende evenementen en tentoonstellingen. Het museum kent zijn oorsprong in de historische panden aan de Overschiese Dorpsstraat. Na de opening in 1988 is het museum continu uitgebreid. Nog steeds worden nieuwe uitbreidingen gerealiseerd.

www.museumoudoverschie.nl

 

Stichting Grote Kerk Overschie

Stichting Grote Kerk Overschie is in 2003 opgericht. Ze heeft als doel om het restaureren, onderhouden en in stand houden van de Grote Kerk, financieel te ondersteunen. Op deze manier wil de Stichting het beeldbepalende gebouw in oude kern van de Rotterdamse deelgemeente Overschie voor toekomstige generaties behouden.

Hiervoor werft de Stichting fondsen en  bevordert zij het gebruik van de Grote Kerk voor culturele en maatschappelijke activiteiten.

De Grote Kerk is gebouwd in 1901 en tevens een rijksmonument. De afgelopen jaren hebben kerk en toren omvangrijke renovaties ondergaan die noodzakelijk waren om de instandhouding van dit unieke bouwwerk voor de toekomst te waarborgen. De werkzaamheden zijn inmiddels voltooid en hebben de Grote Kerk, mede door zijn inrichting en ambiance, tot een aantrekkelijk gebouw gemaakt voor het organiseren van bijeenkomsten (o.a. huwelijksplechtigheden), vergaderingen, tentoonstellingen en concerten. De kerk is daarnaast in gebruik voor erediensten en activiteiten van de Protestantse Gemeente te Overschie.

www.stichtinggrotekerkoverschie.nl

 

De Petrus’ Bandenkerk

De H. Petrus’ Bandenkerk is een rooms katholieke kerk in Overschie en onderdeel van de parochie H. Bernadette. De kerk genoemd naar  het katholieke feest Sint-Petrus’ Banden.

De katholieke gemeenschap in Overschie kreeg in de jaren 1820 toestemming een eigen kerk te bouwen. Met financiële steun van de overheid werd een waterstaatskerk in neoclassicistische stijl gebouwd, naar een ontwerp van de Rotterdamse stadsarchitect Pieter Adams. De kerk werd in 1831 ingewijd en is nog steeds in gebruik voor de wekelijkse eredienst en rooms-katholieke activiteiten.

De kerk heeft een typerende entree in de vorm van de façade van een Griekse tempel, met aan beide zijden van de ingang twee zuilen in de dorische orde. In de kerk staat nog een gebeeldhouwde preekstoel. De kerk en bijbehorende pastorie zijn een rijksmonument.

www.bernadetterotterdam.nl

Ad Oskam

Ad Oskam (1950) heeft voor, tijdens en na zijn studies bouwkunde (HTS en TH) altijd cartoons en strips getekend.

Vrijwel direct na zijn afstuderen (1981) start hij als zelfstandig, professioneel cartoonist/illustrator en werkt uitsluitend in opdracht.

Mede dankzij de combinatie van kennis van bouwkunde en professionele vaardigheden op het gebied van vormgeving verzorgde hij verschillende publicaties voor opdrachtgevers uit de bouw-, milieu-, en energiesector.

Door in tekst de juiste toon te zetten en deze met humor in cartoons te combineren ontstond een eigen herkenbare vorm.

Ad ‘denkt’ met z’n hand en tijdens het snelle schetsen doemen er verschillende teksten op. Daarna verfijnt hij de ruwe spinsels.

In strips -meestal stroken van drie of vier plaatjes- kan hij zich het best uitleven.

Vanuit de ruime ervaring vertrouwt hij erop dat er altijd wel iets leuks uitkomt.

www.adoskam.nl

 

Andre Toen

Beeldend kunstenaar.

“Verhalende beelden”

 

 

 

 

Art de Nicole

Art de Nicole staat voor zelf ontworpen en vervaardigde producten van goede kwaliteit.
De Keramische producten bestaan uit handgedraaid werk zoals serviesgoed, vazen, schalen en kunstobjecten. Daarnaast zijn er handgevormde artikelen opgebouwd uit plakken klei, gemaakt met mallen enz. en bijvoorbeeld keramische sieraden zoals kettinghangers.De decoratie van het werk bestaat uit een onderglazuur en/of engobes.Naast het decoreren van mijn werk gebruik ik ook zelf ontwikkelde glazuren met een levendig effect.Bij Keramiek de Nicole kunt u ook terecht voor werk in opdracht.

www.artdenicole.com

Mariola Design

Mariola Design is begonnen in 2004 met het vervaardigen van kleding voor sinterklaas / piet/ kerstman/ kerstvrouw/ paashaas etc. Maar nu is de voornaamste bezigheid het ontwerpen van sieraden van o.a. edelmetaal met semi-precious stones, sjaals, tassen en sinds kort ook schilderijen.

www.marioladesign.nl